Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

De hele dag discussie over fouten van regering

In Den Haag wordt vandaag de hele dag gediscussieerd over fouten die de regering heeft gemaakt. En dat gaat er soms best heftig aan toe. Het debat gaat over de toeslagen-affaire.

Wat is er gebeurd?

Het gaat allemaal om fouten die gemaakt zijn door de Belastingdienst. Het wordt de toeslagenaffaire genoemd. De gezinnen kregen jarenlang geld zodat ze kinderopvang of naschoolse opvang konden betalen. Daar hadden ze recht op, maar opeens moesten ze onterecht duizenden euro's terug betalen, terwijl ze dat geld helemaal niet hadden.

Extra pijnlijk

Wat het extra pijnlijk maakte, is dat ze niet alle gezinnen op dezelfde manier behandelden. Zo waren ze veel strenger voor mensen met een niet-Nederlands-klinkende achternaam. Veel gezinnen kregen daardoor schulden en kwamen in grote geldproblemen. Dat had nooit mogen gebeuren.

In het debat laten verschillende politieke partijen horen wat zij van de toeslagen-affaire vinden. En ze bespreken hoe zoiets nooit meer kan gebeuren.

Grote gevolgen voor de regering heeft het niet. Premier Rutte maakte vorige week al bekend dat de regering stopt vanwege de grote fouten die zijn gemaakt.

Bekijk ook