Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Australiërs boos op klagende tennissers

In Australië is veel gedoe over de Australian Open, een tennistoernooi dat gespeeld wordt in Melbourne. Veel inwoners van het land zijn boos op de deelnemers die klagen over de strenge quarantaine-regels.

Het toernooi begint over drie weken. Veel spelers kwamen de afgelopen weken al met het vliegtuig naar Australië. Omdat er in drie verschillende vliegtuigen mensen zaten met corona, moesten alle passagiers van die vluchten veertien dagen in quarantaine.

Flinke operatie

Om het toernooi te laten doorgaan, moesten er zo'n 1.200 spelers en trainers naar Australië vliegen. Daar waren in totaal 17 vliegtuigen voor nodig.

Een deel van de tennissers zit nog dagen vast op zijn of haar hotelkamer. Ze zijn niet blij dat ze zich nu niet kunnen voorbereiden, terwijl andere deelnemers wel buiten kunnen trainen.

Ik heb zes weken getraind voor dit toernooi. Die voorbereiding gaat voor een deel nu verloren. Als ik uit quarantaine kom, ben ik minder fit.

tennisser Artem Sitak

Veel Australiërs zijn klaar met de tennissers. Ze vinden dat de spelers niet moeten klagen.

Ze klagen om niks. We horen geen sporttoernooi te houden terwijl het corona-virus de wereld in zijn greep heeft.

boze Australiër

Bekijk ook