Verspreiding Britse variant lijkt mee te vallen in Lansingerland

De uitbraak van de Britse coronavariant in de gemeente Lansingerland lijkt mee te vallen. Dat zeggen onderzoekers nadat ze afgelopen weken heel veel bewoners hebben getest.

Net voor de kerstvakantie raakten veel leraren en leerlingen van dezelfde basisschool besmet met corona. Na meer onderzoek bleek een groot deel de Britse variant van het virus te hebben. Omdat deze variant nog besmettelijker is, waren experts bang voor nog veel meer besmettingen.

Duizenden testen

Daarom besloot de gemeente zoveel mogelijk mensen te testen. Inmiddels hebben meer dan 40.000 bewoners een coronatest gedaan.

De onderzoekers hebben de testuitslagen nu op een rijtje gezet. Daaruit blijkt dat er niet heel veel meer mensen besmet zijn geraakt met de Britse variant. De mensen die daar wel mee besmet raakten, hadden meestal iets te maken met de basisschool waar alles begon. Het lijkt dus niet veel verder te zijn verspreid dan onder mensen rond de basisschool.

Vorige week maakten wij een video over het testen van alle bewoners. Die zie je hieronder.

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.