Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Steeds meer buitenbaden open: 'koud, maar fijn dat het kan'

Goed nieuws voor sommige fanatieke zwemmers. Steeds meer buitenbaden zijn weer open. Door de corona-regels is het verboden om binnen te sporten, maar buiten zwemmen mag vaak wel.

De gemeente waar je woont mag zelf bepalen of het buitenbad opengaat. Het bad moet ervoor zorgen dat iedereen zich aan de regels houdt en veilig kan zwemmen. Bezoekers moeten daarom van tevoren reserveren en afstand houden tijdens het zwemmen.

Tachtig buitenbaden

Volgens de zwembond zijn er zo'n zes zwembaden waar je nu kan zwemmen. In totaal zijn er tachtig buitenbaden in Nederland. Veel mensen moeten dus alsnog ver reizen om te zwemmen.

Het zou het beste zijn als alle buitenbaden in alle regio's open gaan. Dan kan iedereen gewoon zwemmen in zijn eigen buurt.

Koninklijke Nederlandse Zwembond

Romée (9) en Christoph (13) hebben geluk. Zij doen aan wedstrijdzwemmen en konden een paar weken niet trainen. Maar sinds kort is het buitenbad bij hen in de buurt weer open en kan dat dus wel weer.

Het voelde echt heel goed om weer in het water te zijn. Het is wel een beetje koud, maar het is te doen.

Romée (9)

Maar dat geldt niet voor alle kinderen. Ook Feddo (12) doet aan wedstrijdzwemmen. Helaas blijft het buitenbad bij hem in de buurt gesloten en daar baalt hij flink van. Toch probeert hij op andere manieren fit te blijven. Hoe hij dat doet, zie je in de de video bovenaan!

Bekijk ook