Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Stille straten, maar ook onrust na eerste avondklok

Gisteravond om 21.00 uur ging voor het eerst de avondklok in. Op de meeste plekken in Nederland was het daardoor veel stiller op straat dan normaal. Dat levert bijzondere beelden op, zoals deze foto van een helemaal lege snelweg bij Amsterdam:

De A2 vanuit de lucht na het ingaan van de avondklok
ANP

Maar het was niet overal stil. In Rotterdam, Amersfoort en Den Helder gingen groepjes mensen de straat op om te demonstreren tegen de avondklok. Toen zij niet wilden vertrekken, deelde de politie boetes uit.

Ook was het heel onrustig in Urk. Veel jongeren gingen de straat op en een coronateststraat van de GGD werd in brand gestoken. De burgemeester van Urk schreef op Twitter dat hij zich schaamt voor alle onrust.

Dramatisch zoals deze avond nu verloopt.

burgemeester van Urk

In totaal heeft de politie gisteravond en vannacht meer dan 3600 boetes uitgedeeld voor het overtreden van de avondklok.

Alleen als mensen een goede reden hebben mogen ze na 21.00 uur nog naar buiten. Bijvoorbeeld als ze moeten werken of als ze hun hond moeten uitlaten. Verslaggever Lucas ging gisteravond zijn hond Freddie uitlaten en filmde hoe stil het was op straat:

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Bekijk ook