Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Khadija leert Nederlands met online lessen

Online les is voor de meeste kinderen best lastig. Voor Khadija van 12 is het al helemaal een uitdaging. Ze woont pas kort in Nederland en moet de taal nog leren. Gelukkig gaat de online lessen best goed.

Iedere dag krijgt ze drie uur les in de Nederlandse taal. De juf probeert leuke dingen te bedenken die de kinderen thuis kunnen doen. Bijvoorbeeld spullen zoeken die horen bij het beroep 'kapper'. Daardoor leert Khadija snel een hoop nieuwe woorden.

Khadija en haar familie woonden in Syrië. In dat land is het al meer dan tien jaar oorlog. Daarom zijn ze naar Nederland gevlucht.

Om goed Nederlands te leren gaat ze samen met andere buitenlandse kinderen naar een speciale school waar ze extra veel Nederlandse taalles krijgt. De meeste kinderen blijven daar 1 of 2 jaar en gaan dan naar een gewone basis- of middelbare school.

Omdat thuis niemand Nederlands praat, blijft het moeilijk. Daarom hoopt Khadija dat ze snel weer naar school kan. Ze vindt het vooral heel leuk om naar school te fietsen.