Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Sterft de superzeldzame witte neushoorn toch niet uit?

De noordelijk witte neushoorn is extreem zeldzaam. Er zijn nog maar twee vrouwtjes in leven en geen enkel mannetje om voor jongen te zorgen. Toch is er hoop voor de bijna uitgestorven soort.

Het is wetenschappers gelukt om in een laboratorium eicellen van de vrouwtjes te bevruchten. Dat deden ze door eicellen van de vrouwtjes samen te brengen met zaad van het laatste neushoorn-mannetje. Dat zaad hebben de wetenschappers tijdens zijn leven verzameld en goed bewaard.

We hebben nu vijf bevruchte eicellen. Dat is heel mooi en we denken dat hier een baby-neushoorn uit geboren kan worden.

een van de wetenschappers

Ooit waren er honderden van deze neushoorns, maar de meesten zijn zo'n 50 jaar geleden omgebracht door stropers. Die hebben de dieren gedood vanwege hun waardevolle hoorns.

Moeder Najin en haar dochter Fatu zijn nu de laatste twee noordelijke witte neushoorns. Ze wonen in het Afrikaanse land Kenia en worden daar 24 uur per dag bewaakt. In de video zie je meer over de twee dieren en het bijzondere toekomstplan voor de neushoornsoort.

Bekijk ook