Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Dit speciale schoolplein is goed voor het klimaat

Op de meeste schoolpleinen zijn vooral stenen en speeltoestellen, maar op de Brederoschool in Groningen is dat wel anders. Daar hebben ze een klimaatvriendelijk schoolplein.

Klimaatvriendelijk?

Op het plein staat bijvoorbeeld een regenton om regen op te vangen. Als het warm is, kunnen ze dat water gebruiken om de planten water te geven. Ook staan er bomen op het plein en is er een moestuin.

Dat is nog niet zo lang zo.

Eerst was het een heel saai schoolplein en overal zag je alleen maar grijze stenen.

Jesse zit op de Brederoschool

De school deed vorig jaar mee met een televisieprogramma waarbij ze hulp kregen om alles groener te maken. Kinderen mochten ook meedenken. Zij wilden bijvoorbeeld graag hangmatten en die zijn er nu.

In het schoolgebouw proberen ze ook aan het milieu te denken. Zo liggen er bijvoorbeeld zonnepanelen op het dak. In de video zie je welke klimaat-oplossingen de school nog meer heeft.

Deze week organiseert Nederland een grote klimaattop. Bij die vergadering gaat het vooral over hoe landen het best om kunnen gaan met klimaatverandering. Wat moeten ze bijvoorbeeld doen tegen extreme buien, droogte en hitte. Tientallen staatshoofden en regeringsleiders doen er aan mee.

Bekijk ook