Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Tegenstander van Poetin moet 3,5 jaar de cel in

De beroemde Rus Aleksej Navalny moet 3,5 jaar de cel in. Dat hoorde hij tijdens een rechtszaak.

Bij de rechtbank zijn honderden mensen opgepakt. Zij wilden de tegenstander van president Poetin steunen en zijn boos dat er een rechtszaak is tegen hem. De afgelopen weken waren er al vaker protesten en daar zijn duizenden mensen bij opgepakt.

Wie is Aleksej Navalny?

Aleksej Navalny is de grootste tegenstander van president Poetin. Hij organiseert vaak protesten en is al verschillende keren opgepakt. Hij heeft veel kritiek op Poetins macht en maakt daar populaire YouTube-video's over.

Afgelopen zomer kwam Navalny groot in het nieuws omdat hij vergiftigd was. Hij herstelde van de vergiftiging in Berlijn en ging daarna weer terug naar Rusland. Daar werd hij meteen weer opgepakt.

Navalny moest naar de rechter, omdat hij zich volgens de Russische regering niet gemeld heeft bij de politie. Maar Navalny zegt dat hij dat nooit had kunnen doen, omdat hij toen nog in het ziekenhuis lag.

Navalny denkt dat de Russische regering hem probeert uit te schakelen. Dat zouden ze doen, omdat Poetin slecht tegen kritiek kan. Volgens Poetin zelf is dat niet waar.

Bekijk ook