Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Veel hondenverkopers gaan slecht met puppy's om

Elk jaar worden zo'n 150.000 honden gekocht in Nederland. Door corona zijn het er dit jaar nog meer. Bij het dierenasiel zijn ze inmiddels nauwelijks meer te krijgen. Daarom kopen mensen soms een hond van iemand die ze online verkoopt. Maar dat is vaak geen goed idee.

Uit onderzoek blijkt dat veel van die verkopers slecht omgaan met de dieren. Ze kopen bijvoorbeeld illegaal puppy's uit het buitenland. Ze worden dan veel te jong bij hun moeder weggehaald en naar Nederland gebracht.

De hond kan ook ziek worden omdat hij niet de juiste inentingen heeft gehad. Daar kan het dier zelfs dood aan gaan.

Carmen Silos, Dierenbescherming

Het gezin van Rosalie maakte die situatie mee. Ze hadden online een leuke puppy gezien. Maar toen ze de puppy gingen ophalen, bleek dat er tegen hen was gelogen. Het dier was ziek. In deze video vertelt Rosalie erover:

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

De dierenbescherming wil dat er een speciaal keurmerk komt voor honden. Nieuwe baasjes weten dan zeker dat een hond goed behandeld is.

Tot het keurmerk er is, moet je zelf goed opletten als je een hond koopt. Op de site van de dierenbescherming vind je een lijst met dingen waar je op kunt letten.

Bekijk ook