Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Kinderen zijn vaker somber door corona

Door de corona-maatregelen en het nieuws over corona zijn kinderen vaker somber en bezorgd. Dat merken deskundigen die kinderen met dit soort problemen helpen. Ook bij de Kindertelefoon komen veel telefoontjes binnen van kinderen die zich rot voelen.

Isadora van 12 jaar voelt zich ook vaker somber en zit vooral op haar kamer. Ze is niet blij met haar school, op haar hockeyclub gaat het niet goed en haar beste vriendin ziet ze maar één keer in de twee weken.

Eigenlijk wil ik dat alles zo snel mogelijk verandert, maar ik weet niet of het gaat lukken. Ik word niet boos, maar ik heb steeds minder zin in alles.

Isadora

Heb jij het ook wel eens moeilijk door corona of valt het allemaal wel mee? Reageer op de poll:

620
Door corona voel ik me vaker somber.
Ja62.8%
Nee37.2%

Je kunt niet meer reageren

Favoriet maken

Als je je somber voelt dan is daar volgens deskundigen best iets aan te doen.

Tips tegen somberheid:

- Maak een weekplanning en zet er veel leuke dingen in

- Blijf dingen doen die je belangrijk en leuk vindt. Blijf chatten, lezen of tiktokken en verzin af en toe leuke dingen om met vrienden te delen. Ga bijvoorbeeld samen naar dezelfde Spotify-lijst luisteren.

- Ga lekker naar buiten en blijf bewegen. Ook als het koud is en sneeuwt.

- Het is helemaal niet gek als je je een beetje somber voelt, maar het helpt om erover te praten. Bijvoorbeeld met vrienden, ouders en je meester of juf.

- Als je heel somber bent, kun je ook hulp zoeken. Bijvoorbeeld door te bellen of chatten met de kindertelefoon of door te praten met een psycholoog.

Bekijk ook