Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Défano Holwijn en Souf halen meer dan 100.000 euro op

Défano Holwijn had gisteravond een bijzondere gast tijdens zijn livesessieFC Avondklok op Instagram. Souf van 22 vertelde daarin over zijn zeldzame spierziekte. Souf kan zelf niet meer beter worden. Om iets moois achter te laten, is hij een goed doel begonnen. Daarmee wil hij anderen helpen die pech hebben.

Na de livesessie stroomden de donaties binnen. Inmiddels hebben mensen meer dan 100.000 euro gedoneerd. Ook beroemde voetballers zoals Hakim Ziyech en Quincy Promes hebben gedoneerd. Souf kan het bijna niet geloven.

Ik weet niet wat moet zeggen. Ik ben jullie allemaal dankbaar.

Souf

Souf heeft de ziekte SCA type 2. Het is een zeldzame ziekte waarbij zijn zenuwen en spieren het steeds minder goed doen. De ziekte zit bij Souf in de familie. Zijn zusje, vader en twee ooms zijn er aan overleden.

Veel mensen werden geraakt door het verdrietige verhaal. Ze laten op zijn Instagram-pagina weten dat ze Souf graag willen steunen. Ze schrijven dat ze het knap vinden wat hij met zijn goede doel wil bereiken.

Je bent een strijder.

Ibrahim

Bekijk ook