Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Proef: middelbare school open voor meer leerlingen

Op sommige middelbare scholen gaan deze week weer iets meer kinderen naar school. Het is een proef om te kijken hoe de scholen weer veilig open kunnen.

Het Marnixgymnasium in Rotterdam is één van de scholen die meedoet met de proef. De leerlingen daar zijn blij dat ze eindelijk weer naar school mogen.

Fijn om iedereen te zien, want ik heb natuurlijk iedereen wel gemist.

Bij de proef gaat de helft van de klas naar school en volgt de andere helft de les online. In de klas zitten de leerlingen met 1,5 meter afstand van elkaar af. Ook blijven ze tijdens de pauze in de klas.

Snel weer open

Middelbare scholen zijn in ieder geval nog tot en met 3 maart dicht. Of ze daarna weer open kunnen, is nog niet duidelijk. Schooldirecteuren zeggen dat scholen zo snel mogelijk weer open moeten, omdat kinderen nu veel les missen.

De regering wil ook graag dat middelbare scholen weer opengaan, maar het moet dan wel veilig zijn, zeggen ze.

Soepelere regels voor jongeren?

Vandaag werd ook bekend dat politici gaan kijken of de corona-regels voor jongeren soepeler kunnen.

Steeds meer mensen dringen daar op aan, omdat de lockdown voor jongeren erg zwaar is. Veel jongeren zeggen dat ze niet lekker in hun vel zitten. Ook hebben veel jongeren moeite met hun studie. Het zou bijvoorbeeld helpen als jongeren onder de 25 jaar weer samen mogen sporten.

Bekijk ook