Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Isabelle heeft kanker en haalt meer dan 50.000 euro op voor Kika

Isabelle heeft met een zelfbedachte actie al meer dan 50.000 euro opgehaald voor Kika. Die stichting doet onderzoek naar kinderkanker en met het geld van Isabelle kan de organisatie nog meer onderzoek doen.

Zelf heeft Isabelle ook kanker. Dat hoorde ze een maand geleden.

Voor die tijd was ik af en toe een beetje moe, maar verder niks. Opeens had ik spierpijn en voelde ik een knobbel in mijn nek. We gingen naar de huisarts en die stuurde ons meteen door naar het ziekenhuis.

Isabelle

Om beter te worden moet Isabelle zware behandelingen ondergaan. Ze krijgt chemotherapie en daarnaast ook nog twee prikken per dag. Daarbij bedacht ze samen met haar oma de actie 'een tikkie voor een prikkie'. Mensen kunnen daardoor doneren voor alle prikken die ze krijgt.

En ze krijgt ook veel lieve reacties.

Alle reacties doen mij echt goed. Ze sturen mij hartjes en veel liefs. Dat is echt positief. Dat zorgt ervoor dat ik minder aan de negatieve dingen denk.

Isabelle

Isabelle hoopte 5.000 euro op te halen met de actie, maar dat is nu al meer dan tien keer zoveel geworden. De teller staat op meer dan 53.000 euro.

15 februari is Wereld Kinderkanker Dag. Op die dag is er extra aandacht voor kinderen met kanker in de hele wereld. In Nederland zijn een paar honderd kinderen die de ziekte hebben.

De meeste kinderen met kanker worden weer beter, maar dat geldt niet voor alle kinderen. Daarom is er meer onderzoek nodig.

Bekijk ook