De kinderpersconferentie met Mark Rutte en Hugo de Jonge

De kinderpersconferentie met Mark Rutte en Hugo de Jonge

Minister-president Mark Rutte en Hugo de Jonge hebben zoveel mogelijk van jullie vragen over corona beantwoord in een speciale kinderpersconferentie van het NOS Jeugdjournaal.

Hierboven kun je de hele persconferentie terugkijken.

Dinsdag ging het in het nieuws veel over de avondklok. Daarover zei Mark Rutte dat een hogere rechter er deze week naar gaat kijken:

Minister-president Mark Rutte over de avondklok

Tijdens de kinderpersconferentie ging het ook over mondkapjes dragen op basisscholen. Minister Hugo de Jonge vertelde dat een basisschool zelf mag weten of kinderen het op school moeten dragen of niet:

Hugo de Jonge over mondkapjes op basisscholen

Voor achtstegroepers is de eindtoets een heel belangrijk moment. Daar hadden veel kinderen vragen over. Volgens minister-president gaat die zeker door. En hij vertelde ook meer over schoolreisjes en kamp:

Mark Rutte over de eindtoets, schoolreisjes en kamp

We kregen heel vaak de vraag of de basisscholen open kunnen blijven. Daarover zei Hugo de Jonge dat dat wel het plan is, en dat die eigenlijk echt niet meer dicht moeten:

Hugo de Jonge over het sluiten van de scholen

Er zijn al veel persconferenties geweest over het corona-virus, maar er was er nog nooit eentje speciaal voor kinderen. Wat vind jij: zouden politici altijd vragen van kinderen moeten beantwoorden? Reageer op onze stelling:

Politici zijn verplicht om ook vragen van kinderen te beantwoorden.

14.539 stemmen

Deze stelling is gesloten

81% 11.811 stemmen

18% 2.728 stemmen