Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Avondklok blijft sowieso nog een week

De avondklok blijft sowieso nog een week bestaan. Dat is vandaag besloten in een rechtszaak. Volgens de rechter is er meer tijd nodig om over de zaak na te denken.

Eerder deze week besloot de rechter dat de avondklok onmiddellijk moet stoppen. De rechter zei dat de regering fouten had gemaakt toen ze die regel invoerden.

Daar was de regering het niet mee eens. Daarom hebben ze twee dingen bedacht waardoor de avondklok toch kan blijven.

Hoger beroep

De regering is in hoger beroep gegaan. Dat betekent dat een hogere rechter naar de zaak kijkt. Die heeft dus gezegd dat er pas volgende week vrijdag een beslissing komt.

Spoedwet

De regering heeft een spoedwet gemaakt. Dat is een speciale wet die snel kan worden ingevoerd. In die wet staat de avondklok-regel.

Vandaag stemt de Eerste Kamer over die wet. Eerst zullen ze er de hele dag over vergaderen. Aan het eind van de dag gaan ze waarschijnlijk stemmen. Als de meeste mensen in de Eerste Kamer vóór stemmen, wordt de spoedwet aangenomen. Dan kan de avondklok dus blijven bestaan.

Wat vind jij?

Vind jij het vervelend om 's avonds verplicht binnen te blijven? Reageer op onze stelling!

926
's Avonds verplicht binnenblijven is vervelend.
Eens48.7%
Oneens51.3%

Je kunt niet meer reageren

Favoriet maken

Geldt de avondklok vanavond nog?

Ja. Zolang er nog geen uitspraak is gedaan in het hoger beroep, is de avondklok nog geldig. Pas als de Eerste Kamer over de spoedwet heeft gestemd, en de meerderheid stemt tegen, dan wordt de avondklok afgeschaft.