Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Last van ratten in Rotterdam: 'dan ren ik snel weg!'

De laatste tijd worden er steeds vaker ratten gezien in Nederland. Zowel in dorpen als in steden lijken het er meer te zijn. Er zijn in ieder geval steeds meer mensen die melden dat ze er eentje zien.

Ik denk altijd: snel wegwezen. Dan roep ik m'n zus en zeg ik: 'Er is een rat, ren snel weg!'

Chrimene

De ratten springen en kruipen overal in. Sommige bewoners vinden dat het uit de hand loopt. Zij zeggen dat het er steeds meer worden, dat ze spullen kapot knagen en ziektes meekunnen brengen.

Gif

Gif gebruiken om ratten dood te maken, mag niet meer. Rattenvanger Renee gebruikt daarom klemmen met wat pindakaas erop. Maar toch is er iets wat mensen zelf kunnen doen, zegt hij.

Een van de grootste oorzaken is gewoon het afval op straat. Mensen gooien resten van eten gewoon bij een boom. Dat vinden ratten heel lekker.

rattenvanger Renee

Het is niet helemaal bekend of er nu echt meer ratten zijn, of dat ze vaker gezien worden omdat meer mensen thuis zijn vanwege het corona-virus.

630
Heb jij weleens een rat in huis gehad?
Ja25.3%
Nee74.7%

Je kunt niet meer reageren

Favoriet maken

Bekijk ook