Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Extra geld voor dierentuinen in nood

Dierentuinen kunnen vanaf vandaag extra geld aanvragen bij de overheid. Dat is hard nodig zeggen de dierentuinen, want ze verdienen al maanden niets meer.

Er mogen geen bezoekers meer komen, maar de kosten om de dieren te verzorgen gaan natuurlijk gewoon door. Voor een grote dierentuin zoals Blijdorp is dat ongeveer 50.000 euro per dag. Verslaggever Bart gaat vandaag langs bij Dierenrijk Mierlo. Zo'n kleinere dierentuin geeft ook duizenden euro's per dag uit.

Wat kost een pinguïn en een olifant?

Een pinguïn eet voor 750 euro vis per jaar. Dierenrijk Mierlo heeft 24 pinguïns en is daardoor 18.000 euro per jaar aan vis kwijt. Daarnaast moet de dierentuin een verzorger betalen en kost het geld om het water van de dieren schoon te houden.

Een olifant eet hooi en speciale olifantenbrokken. Dat kost ieder jaar bijna 35.000 euro per olifant. Een dierentuin geeft ook geld uit aan het warm houden van de hokken en het kost veel tijd om de hokken schoon te maken.

Volgens Dierenrijk Mierlo merken de dieren gelukkig weinig van de sluiting.

Onze dieren zijn wel lekker op hun gemak. Ze hebben de ruimte en zijn niet gefocust op de mensen, dus ze missen de mensen ook niet. En het voederen gaat natuurlijk gewoon door.

dierenverzorger Stephan

Vind jij het goed dat dierentuinen extra geld krijgen van de overheid of is het beter om het ergens anders aan uit te geven? Reageer op de stelling:

670
Het is belangrijk dat dierentuinen extra geld krijgen.
Eens88.3%
Oneens11.7%

Je kunt niet meer reageren

Favoriet maken