Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Onderzoeker krijgt honderden platgeslagen muggen opgestuurd

Een onderzoeker van de Universiteit Wageningen is al een week druk met het openen van enveloppen. Daarin zitten geen leuke kaartjes, maar dode muggen.

Een week geleden deed de universiteit een oproep. Ze vroegen iedereen die in Nederland woont dode muggen op te sturen. En dat gebeurt nu massaal. Inmiddels hebben al meer dan 1000 mensen gezegd dat ze wel een dode mug hebben. Onderzoeker Sander Koenraadt is er blij mee.

Het is overweldigend. Heel veel mensen willen een bijdrage leveren aan de wetenschap!

onderzoeker Sander Koenraadt

Sander en zijn collega's willen de muggen gaan gebruiken voor hun onderzoek. Zo willen ze erachter komen welke muggen in Nederland voorkomen. En dan vooral in de winter.

Ziektes

De onderzoekers willen ook weten of de muggen ziektes bij zich hebben. Juist daarom is het belangrijk dat ze de muggen in hun laboratorium kunnen onderzoeken

We weten dat er bepaalde steekmuggen in onder andere Zuid-Europa zijn die ziektes kunnen overdragen. Wij willen gewoon weten: kan dat nou ook in Nederland gebeuren?

onderzoeker Sander Koenraadt

Ook jij kan helpen bij het onderzoek en een platgeslagen mug op de post doen. Op deze site staat hoe je dat kan doen.

Bekijk ook