Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Persconferentie: regels worden iets minder streng

"Er is een weg naar meer ruimte en minder beperkingen." Dat vertelde Mark Rutte tijdens een persconferentie over de corona-maatregelen.

Omdat er nog steeds veel corona-besmettingen zijn blijven de regels streng, maar ze worden wel iets minder streng. Tijdens de persconferentie werd dit onder andere bekendgemaakt:

1. Middelbare scholen deels open

De middelbare scholen kunnen over een week, vanaf 1 maart, weer open. Leerlingen mogen dan nog niet de hele week naar school. Het is de bedoeling dat iedereen in ieder geval één dag per week in de klas zit.

2. De avondklok blijft

De avondklok wordt verlengd. De regel was al geldig tot en met 2 maart, maar dat wordt tot in ieder geval 15 maart. Je mag dan niet de straat op na 21:00 uur, behalve als je een hele goede reden hebt.

3. Kappers mogen weer knippen

Goed nieuws voor iedereen met een corona-kapsel. Vanaf 2 maart mogen de kappers waarschijnlijk weer open. Wel gaan er strenge regels gelden. Zo moet iedereen een afspraak maken en moet je als klant vragen beantwoorden over je gezondheid. Ook andere zogenoemde contactberoepen, zoals schoonheidsspecialisten en rij-instructeurs, kunnen weer aan de slag.

4. Winkelen op afspraak

Winkels mogen vanaf 3 maart weer mensen binnenlaten. Die moeten daar wel een afspraak voor hebben gemaakt, zodat er niet te veel mensen tegelijk in de winkel zijn.

5. Jongeren mogen buiten sporten

Op dit moment mag je alleen buiten sporten met een team als je jonger bent dan 18 jaar. Vanaf volgende week mag het tot 27 jaar. Binnen sporten kan nog steeds niet, want alle sporthallen en overdekte zwembaden blijven gesloten.

Bekijk ook