Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Ook armere landen beginnen met vaccineren

In het Afrikaanse land Ivoorkust zijn voor het eerst mensen gevaccineerd tegen corona. Dat is een belangrijke stap. Ook in armere landen moeten mensen gevaccineerd worden, om het corona-virus zo snel mogelijk uit te roeien.

In Ivoorkust wonen meer dan 25 miljoen mensen. Het land heeft tot nu toe 500.000 vaccins gekregen. Niet genoeg voor iedereen dus, maar het land kan zo wel beginnen met artsen en ouderen vaccineren.

Aan het begin van de corona-crisis hebben rijke landen heel veel vaccins besteld. Armere landen hadden daar niet genoeg geld voor.

Dat is oneerlijk en daarom hebben rijkere landen samen afgesproken dat ze een deel van hun vaccins aan armere landen geven. Dat project heet Covax. 92 landen krijgen hun corona-vaccins via dit project.

Dat mensen in armere landen ook vaccins krijgen is niet alleen belangrijk voor de gezondheid van de mensen in die landen. Het is belangrijk voor de hele wereld. Als corona langer in een land rondgaat, kunnen er namelijk nieuwe versies van het virus ontstaan.

De nieuwe versies kunnen zich daarna weer verspreiden in andere landen. Ook moeten onderzoekers dan opnieuw kijken of de vaccins werken tegen zo'n nieuwe corona-versie.

Andere landen

Ook in Ghana zijn ze begonnen met prikken. De komende dagen zullen ook veel andere landen die meedoen met het programma beginnen met vaccineren.