Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Paniek in paardenwereld vanwege gevaarlijk virus

Evenementen en wedstrijden met paarden gaan voorlopig niet door. Bij een paardenconcours in Valencia is het besmettelijke rhinovirus uitgebroken. Paarden kunnen daar erg ziek van worden en zelfs dood aan gaan. Het virus is niet gevaarlijk voor mensen.

Om ervoor te zorgen dat het virus zich niet verder verspreidt, gaan alle evenementen niet door. Ook een groot evenement in Nederland gaat niet door.

Terug naar Nederland

In Spanje zijn zeker 4 paarden overleden aan het virus. 80 paarden zijn ziek. Bij het evenement in Spanje waren ook 25 Nederlandse paarden. De helft daarvan is inmiddels veilig thuis. Het is de bedoeling dat de andere helft ook zo snel mogelijk weer naar Nederland komt.

Het gaat om het rhinovirus. Dat is een besmettelijk virus waardoor paarden verkouden worden. Soms worden ze nog zieker en raken ze verlamd. Dat betekent dat ze niet meer op kunnen staan en moeilijk kunnen bewegen. Dierenartsen kunnen ze dan niet meer beter maken.