Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Ahmed (9) geeft les in een land dat verwoest is door oorlog

Ahmed is leraar op een school in Jemen. En dat is bijzonder, want hij is pas 9 én hij is blind.

Zijn stad Ta'Izz is bijna helemaal verwoest door grote bombardementen. Kinderen krijgen les in de ruïnes van het schoolgebouw. De muren staan niet meer overeind. Als het regent komt het water naar binnen.

We willen graag een nieuwe school. Eentje met stoelen, deuren, ramen, een schoolbord en lampen.

Ahmed

In Jemen is het al jaren onveilig en gaan zeker twee miljoen kinderen niet naar school. Ook is er vaak geen geld om juffen en meesters te betalen. Als zij daarom niet komen opdagen, neemt Ahmed de les over. Hij vindt het leuk om te doen en geeft alleen de vakken waar hij zelf veel verstand van heeft.

Wat is er aan de hand in Jemen?

Het is in Jemen al meer dan 5 jaar oorlog. Een deel van de bevolking is in opstand gekomen tegen de regering. Zij vechten tegen het regeringsleger.

Ook veel andere landen bemoeien zich ermee. Sommige landen steunen het regeringsleger en andere landen steunen de mensen die in opstand zijn gekomen. Daardoor is de oorlog steeds groter geworden.

De oorlog is voorlopig nog niet voorbij. Tijdens de les horen de kinderen regelmatig schoten. Toch proberen de leraren en Ahmed de lessen zo veel mogelijk door te laten gaan. Ze hopen dat het in de toekomst beter wordt.

Bekijk ook