Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

De verkiezingen komen eraan: wat wil de Partij voor de Dieren?

De Partij voor de Dieren is een politieke partij die dieren en de natuur erg belangrijk vindt. Esther Ouwehand is de leider van de partij. Veel kinderen kennen de partij. Als zij mogen stemmen in een verkiezing op school, krijgt deze partij vaak veel stemmen.

De Partij voor de Dieren wil dat er minder dieren worden gefokt in Nederland. Dat is volgens hen één van de belangrijkste plannen. De partij zegt dat het slecht is voor de dieren en ook niet goed voor de natuur en het klimaat. Daarom moeten er nieuwe regels komen voor boeren die dieren houden.

De partij zegt dat dit plan ook voor kinderen belangrijk is. Zo blijft de aarde een fijne plek om te leven, ook als kinderen later volwassen zijn. In het filmpje hierboven zie je meer over de leider van de partij en haar plannen.

Op 17 maart zijn de Tweede Kamerverkiezingen. Volwassenen kunnen dan stemmen op de politieke partij die volgens hen de beste plannen voor Nederland heeft.

De partijen hebben ook plannen voor kinderen. Daarom stellen we de leiders van de grootste partijen de komende weken aan je voor. Zij vertellen wat hun belangrijkste plan voor kinderen is

Bekijk ook