Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

De verkiezingen komen eraan: wat wil 50PLUS?

De politieke partij 50PLUS is in 2009 opgericht voor oudere mensen. Toch heeft de partij ook plannen die belangrijk zijn voor kinderen. De leider van de partij, Liane den Haan, legt ze aan je uit in het filmpje hierboven.

Belangrijke plannen van 50PLUS gaan over pensioenen. Dat is geld dat mensen krijgen als ze te oud zijn om te werken. De partij wil dat oudere mensen meer geld krijgen. Ze hebben ook veel plannen voor de zorg.

De plannen die over oudere mensen gaan, zijn volgens de partij ook belangrijk voor kinderen. Ze zorgen ervoor dat opa's en oma's en de ouders van kinderen genoeg geld hebben om van te leven. En als kinderen zelf ouder zijn, zij ook genoeg geld krijgen.

Op 17 maart zijn de Tweede Kamerverkiezingen. Volwassenen kunnen dan stemmen op de politieke partij die volgens hen de beste plannen voor Nederland heeft.

De partijen hebben ook plannen voor kinderen. Daarom stellen we de leiders van de grootste partijen de komende weken aan je voor. Zij vertellen wat hun belangrijkste plan voor kinderen is.

Bekijk ook