Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Geheimzinnige Banksy vertelt hoe hij zijn kunst maakt

Er is een nieuwe video opgedoken van kunstenaar Banksy. In de video vertelt de kunstenaar hoe hij zijn nieuwste schilderij heeft gemaakt.

Het schilderij staat op de muur van een oude gevangenis in Engeland. Op het kunstwerk zie je een gevangene ontsnappen met een typemachine.

Banksy is wereldberoemd vanwege zijn graffiti-kunsten op muren en schilderijen. Wie de kunstenaar precies is, is niet bekend. Hij maakt de kunst anoniem.

Ook in deze nieuwe video blijft Banksy anoniem. Je hoort niet zijn eigen stem, maar de stem van Bob Ross. Dat is een andere beroemde schilder die vroeger vaak op televisie was.

Een video van Bob Ross

Banksy vindt het belangrijk om in zijn kunst ook zijn mening te laten horen. Een tijdje geleden verstopte hij een papierversnipperaar in de lijst van één van zijn schilderijen.

Toen dat werk voor meer dan 1 miljoen werd verkocht, zette Banksy de versnipperaar aan. Zo wilde hij duidelijk maken dat hij het belachelijk vindt dat mensen zoveel geld voor kunst betalen.

Bekijk ook