Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

De verkiezingen komen eraan: wat wil D66?

Politieke partij D66 vindt onderwijs het belangrijkste onderwerp tijdens deze verkiezingen. Ze hebben dan ook heel wat plannen die over kinderen gaan. De belangrijkste vrouw van de partij, Sigrid Kaag, vertelt er in het filmpje hierboven over.

Volgens D66 zijn veel problemen in een land op te lossen als iedereen goed onderwijs krijgt. Dan leert iedereen goed voor zichzelf zorgen en kan iedereen zijn dromen waarmaken. Ze vinden het dus belangrijk dat kinderen veel aandacht krijgen op school en dat leraren goed betaald worden voor hun werk.

Geen broodtrommel mee

Volgens de partij moet er op de basisschool naast de normale lessen meer tijd zijn om te spelen, muziek te maken en te sporten. Ze willen ook graag dat kinderen die het nodig hebben een gezonde lunch krijgen op school. Dan hoef je zelf geen broodtrommel meer mee te nemen dus.

Op 17 maart zijn de Tweede Kamerverkiezingen. Volwassenen kunnen dan stemmen op de politieke partij die volgens hen de beste plannen voor Nederland heeft.

De partijen hebben ook plannen voor kinderen. Daarom stellen we de leiders van de grootste partijen aan je voor.

Op zondag 14 maart is er een speciale uitzending van het Jeugdjournaal waarin de leiders van de 6 grootste partijen hun plannen ook uitleggen aan kinderen.

Bekijk ook