Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

De verkiezingen komen eraan: wat wil het CDA?

De afgelopen jaren ging Wopke Hoekstra als minister over geld. Nu probeert hij met zijn partij CDA zoveel mogelijk stemmen te krijgen bij de verkiezingen.

Het CDA is opgericht als een christelijke partij. Ze vinden dat in Nederland iedereen netjes en met respect met elkaar moet omgaan. Gezinnen zijn volgens de partij heel belangrijk en kinderen dus ook.

Ouders helpen met geld

Het CDA zegt dat hun belangrijkste plan voor kinderen met geld te maken heeft. De partij wil ervoor zorgen dat er geen kinderen meer in armoede leven. Ze willen ouders met geldproblemen gaan leren hoe ze beter met hun geld om kunnen gaan. Daar zouden kinderen ook veel aan hebben.

Op 17 maart zijn de Tweede Kamerverkiezingen. Volwassenen kunnen dan stemmen op de politieke partij die volgens hen de beste plannen voor Nederland heeft.

De partijen hebben ook plannen voor kinderen. Daarom stellen we de leiders van de grootste partijen aan je voor.

Op zondag 14 maart is er een speciale uitzending van het Jeugdjournaal waarin de leiders van de 6 grootste partijen hun plannen ook uitleggen aan kinderen.

Bekijk ook