De verkiezingen komen eraan: wat wil de PVV?

De verkiezingen komen eraan: wat wil de PVV?

De PVV werd 15 jaar geleden opgericht door Geert Wilders. Hij is nog altijd de leider van de partij. Bij de vorige verkiezingen werd er door veel mensen op hem en zijn partij gestemd.

Een belangrijk onderwerp voor de PVV is de islam. Volgens de PVV zitten er in dat geloof ideeën die niet passen bij Nederland. Daarom wil de partij dat moskeeën en islamitische scholen worden gesloten en dat er geen vluchtelingen uit islamitische landen worden toegelaten in Nederland. De PVV heeft daardoor ook veel tegenstanders.

Aan het klimaat wil de PVV liever geen geld uitgeven. Volgens hen valt het wel mee met klimaatverandering. Ze willen wel meer geld uitgeven om de zorg te verbeteren en de mensen die er werken meer te betalen.

Taal en rekenen

Voor kinderen vindt de partij het belangrijk dat ze op school goed les krijgen in taal en rekenen. Dat kan het beste in kleine klassen, zeggen ze. Juffen en meesters moeten meer geld krijgen zodat er meer mensen leraar willen worden. In het filmpje hierboven legt Geert Wilders uit waarom hij school zo belangrijk vindt.