Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Veel kinderen bij de grens tussen de VS en Mexico

Het is druk bij de grens tussen Mexico en de Verenigde Staten. Migranten uit Midden-Amerika proberen de grens over te gaan om in de VS een nieuw leven op te bouwen. Bij de grens zijn ook veel kinderen zonder hun ouders.

In de opvangplekken zitten inmiddels zoveel kinderen dat de grenspolitie niet meer voor iedereen kan zorgen. Daarom heeft de Amerikaanse regering nu aangekondigd extra hulpdiensten te sturen. Zij moeten voor de kinderen zorgen en regelen dat die kinderen sneller naar een fijnere opvangplek gebracht worden.

De grens met Mexico is zo'n 3000 kilometer lang. Ieder jaar steken honderdduizenden mensen die grens illegaal over. Het zijn vooral migranten uit Mexico, Guatemala, Honduras en El Salvador.

Al jaren proberen migranten de grens over te steken. Tijdens het presidentschap van Trump werden veel mensen opgepakt en teruggestuurd. Hij liet zelfs een muur bouwen om de migranten tegen te houden.

Joe Biden

Maar nu Joe Biden president is, worden veel regels weer teruggedraaid. Sinds hij dat heeft aangekondigd, wordt het steeds drukker aan de grens. Want veel migranten hopen dat ze nu makkelijker de VS in kunnen gaan. En er ook kunnen blijven.