Corona-maatregelen

Corona-regels blijven nog zeker vier weken streng

Er verandert de komende vier weken niet veel aan de strenge corona-regels in Nederland. Dat werd duidelijk tijdens de laatste persconferentie van Mark Rutte en Hugo de Jonge.

Nauwelijks verandering

De regering wilde vandaag graag vertellen dat onder andere terrassen open zouden kunnen en dat studenten weer naar hoge scholen en de universiteit zouden kunnen. Maar dat gaat niet gebeuren. De besmettingen nemen de laatste tijd toe en ook in de ziekenhuizen wordt het iets drukker. Daarom is er volgens de regering niet veel ruimte voor versoepelingen.

Avondklok

Een maatregel die wel versoepeld wordt, is de avondklok. Die gaat een uurtje later in, om 22:00 uur. De regel verandert volgende week woensdag.

Meivakantie

Verder betekent het dus dat cafés, dierentuinen en bioscopen gesloten blijven. Ook is het voorlopig niet de bedoeling om naar het buitenland op vakantie te gaan. De regering wil dat mensen ook in de meivakantie in Nederland blijven.

Vaccinaties

Hugo de Jonge vertelde tijdens de persconferentie ook hoe het gaat met de vaccinaties in Nederland. Er zijn nu in Nederland meer dan twee miljoen prikken gezet en volgens hem kunnen alle volwassenen voor de zomer een vaccinatie krijgen. Dat betekent dat volwassenen dan niet meer erg ziek kunnen worden van corona en dat strenge regels dan niet meer nodig zijn.

Als het eerder beter gaat, worden de regels ook versoepeld.

Het is jammer als we ook komende tijd niet naar het buitenland mogen.

22.715 stemmen

Deze stelling is gesloten

82% 18.805 stemmen

17% 3.910 stemmen