Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Gedoe bij gesprekken over nieuwe regering na blunder

Kajsa Ollongren en Annemarie Jorritsma, die na de verkiezingen de taak kregen om te kijken welke politieke partijen willen samenwerken, stoppen er allebei weer mee.

De afgelopen dagen spraken ze met de leiders van alle partijen om erachter te komen wie precies met wie een nieuwe regering wil vormen. De formatie heet dat.

Oeps

De gesprekken over de formatie zijn geheim. Maar Ollongren liep vanmorgen zo over straat dat haar aantekeningen te lezen waren.

Een fotograaf maakte daar een foto van. Daardoor is nu veel informatie uitgelekt. Zo staat er in de notities bijvoorbeeld dat CDA-Kamerlid Omtzigt een andere baan moet krijgen.

De notities van Ollongren
ANP

Veel politici reageren boos. Kasja Ollongren en Annemarie Jorritsma hebben daarom besloten te stoppen. Tamara van Ark en Wouter Koolmees gaan hun taak overnemen.

Corona

Kajsa Ollongren had vandaag sowieso een slechte dag. Ze zou eigenlijk nog meer gesprekken voeren over de formatie. Maar ze moest vanmorgen meteen weer naar huis, omdat ze positief werd getest op corona. Op het moment dat ze naar de auto liep, is de foto gemaakt.

Bekijk ook