Jongen slaapt jaar lang in een tent

Max (11) slaapt al een jaar in een tent

Een jaar geleden ruilde Max van 11 uit Groot-Brittannië zijn slaapkamer in voor een krap tentje. Voor een paar nachtjes, dacht hij. Maar inmiddels heeft hij al een jaar lang niet meer in zijn eigen bed geslapen.

Actie

Max kreeg de tent van zijn overleden buurman Rick. Max ging vaak met hem wandelen en wilde wat terugdoen en bedacht een actie. In ruil voor geld ging hij in het tentje slapen.

Ik dacht dat ik het een week of twee zou doen, maar ik bleef maar doorgaan.
Max

Mensen doneerden niet alleen geld, maar ook spullen. Een nieuwe tent bijvoorbeeld. En dat was nodig ook, want door het vele gebruik en het slechte weer sliep Max in wel zeven verschillende tenten!

Er waren een paar nachten dat ik mezelf in slaap huilde, omdat al mijn spullen kletsnat waren.
Max

Na dit weekend stopt Max met zijn actie en mag hij dus eindelijk weer in zijn eigen bed slapen. Maar voor vannacht heeft hij nog iets groots bedacht: een wereldwijde kampeernacht. Hij hoopt dat kinderen van over de hele wereld buiten in tent gaan slapen.

Half miljoen

Zijn actie is een groot succes. Hij heeft al meer dan 500.000 euro opgehaald. Dat geld gaat naar een instelling waar zieke mensen worden verzorgd tijdens de laatste dagen van hun leven. Dat is de plek waar ook zijn overleden buurman werd verzorgd.

The Boy In The Tent

@TheBoyInTheTent

Today is the day! 🏕 Will you be joining in with #MaxsBigCampOut if so, tag me in your pictures so I can see your dens and tents! 😃 https://t.co/fan8pEie09

Afbeelding bij tweet

27 maart 202111:21