Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Snowboardkampioen Bibian Mentel overleden

Paralympisch snowboardster Bibian Mentel is overleden. Ze had de ziekte kanker. Een maand geleden werd bekend dat dokters haar niet meer beter konden maken. Bibian Mentel is 48 jaar geworden.

Ze was de beste paralympisch snowboardster van Nederland. Sinds 2001 had ze een beenprothese. Haar been was eerder geamputeerd omdat ze botkanker had.

Na die operatie stond ze snel weer op de piste. Toen bleek dat ze ook met een kunstbeen heel goed kon snowboarden. Ze won 3 gouden medailles op de Paralympische Winterspelen. Eén in 2014 en twee in 2018.

Opnieuw ziek

Een knappe prestatie, zeker omdat ze toen eigenlijk weer ziek was. Ze had kort voor de Paralympische Spelen van 2018 gehoord dat ze weer kanker had. Maar dat had ze tijdens de Spelen geheim gehouden.

Sochi 2014: Bibian Mentel in actie
ANP

Kort na de Spelen stopte ze met snowboarden. Ze ging zich inzetten voor kinderen met een beperking die net als zij op hoog niveau willen sporten. Twee jaar geleden deed ze mee met Dancing with the Stars. Ze danste toen in een rolstoel.

Bibian Mentel stond bekend om haar positiviteit. Bij iedere tegenslag probeerde ze positief te blijven. Zelfs toen ze wist dat ze niet meer zou genezen. Veel mensen vinden haar daarom erg inspirerend. Hoe denk jij daarover?

946
Ook als je een rotdag hebt, moet je proberen positief te blijven.
Eens88.9%
Oneens11.1%

Je kunt niet meer reageren

Favoriet maken

Bekijk ook