Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Midden in de nacht werd duidelijk: Rutte hoeft niet weg

Mark Rutte hoeft niet te stoppen als politicus. Gisteren was het de hele dag superspannend. Er werd lang gedebatteerd, zelfs vannacht ging het door. Rutte zou gelogen hebben over gesprekken over een nieuwe regering.

Andere politici twijfelden daarom of hij nog wel te vertrouwen was.

Wat is er aan de hand?

Vorige week lekte een briefje uit, waarop geheime informatie stond. Het waren aantekeningen van gesprekken over de nieuwe regering.

Op het briefje stond 'Pieter Omzigt, functie elders'. Pieter Omzigt is een populaire politicus in de Tweede Kamer. Veel mensen vonden het bizar dat deze zin op het briefje staat. Wilde iemand hem weg hebben?

Allemaal zeiden de politici dat ze niet over Pieter Omtzigt hadden gepraat. Ook Mark Rutte. Maar gisteren bleek dat hij wel iets over Pieter Omtzigt heeft gezegd.

Rutte zei dat hij het gesprek vergeten was. Maar leiders van andere partijen geloofden dat niet. Ze waren erg boos op hem dat hij had gelogen.

Sorry

Rutte heeft vaak zijn excuses aangeboden. En Ollongren bood haar excuses aan voor het uitlekken van het briefje met geheime informatie.

Zeg jij altijd sorry als je een fout maakt? Reageer op de stelling!

898
Als je een fout maakt, moet je altijd sorry zeggen.
Eens76.3%
Oneens23.7%

Je kunt niet meer reageren

Favoriet maken

Uiteindelijk gingen de partijen stemmen over de vraag of ze Mark Rutte nog wel kunnen vertrouwen. En omdat D66, het CDA en de ChristenUnie hem nog een kans willen geven, hoeft Mark Rutte niet te stoppen.

Bekijk ook