Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Teun, Yara en honderden anderen nemen afscheid van Bibian Mentel

Honderden mensen zijn naar Hilversum gekomen om afscheid te nemen van snowboard-kampioen Bibian Mentel. Zij overleed afgelopen maandag aan de gevolgen van kanker. Vandaag werd ze gecremeerd.

Voor veel mensen was Mentel een grote inspiratie. Ze leerde mensen om nooit op te geven en altijd positief te blijven. Ook voor Teun en Yara van 12 was ze een voorbeeld. Zij staan met hun snowboard langs de route waar de rouwauto langsrijdt.

Om haar nog wel even een laatste vaarwel te zeggen. Ik heb eigenlijk nooit bedankt voor wat ze allemaal voor ons heeft gedaan.

Yara

Teun heeft nog snowboardles gehad van Mentel. Hij heeft, net als Mentel had, een beperking en zit in een rolstoel.

Ze heeft mij leren snowboarden en leren accepteren wat voor beperking ik heb.

Teun

Bibian Mentel was de beste paralympische snowboarder van Nederland. Voordat ze kanker kreeg, was ze al heel goed in snowboarden. Toen in 2001 haar been eraf moest omdat daar kanker in zat, hield dat haar niet tegen. Ze ging door met snowboarden en won drie gouden medailles op de Paralympische Spelen.

Bekijk ook