Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Binnenkort al bezoekers in dierentuin, zwembad en pretpark

Je kunt deze maand weer naar een dierentuin, zwembad of het pretpark. Er start een test waarbij duizenden mensen weer naar dit soort plekken mogen.

Testen?

Volwassenen kunnen sowieso alleen naar binnen met een kaartje én een negatieve coronatest. De minister die erover gaat, heeft nog niet laten weten of kinderen zich ook moeten laten testen. Ouwehands Dierenpark doet mee aan de test denkt van niet. Zij gaan ervanuit dat kinderen tot en met 12 jaar geen corona-test nodig hebben.

Sportwedstrijden

De regering wil onderzoeken hoe er corona-proof weer meer mensen bij elkaar kunnen komen. Het gaat niet alleen om pretparken en dierentuinen, maar er worden ook weer mensen toegelaten bij verschillende musea, sportwedstrijden en theaters.

Mensen die naar een evenement willen, moeten een testbewijs laten zien waarop staat dat ze niet besmet zijn met het coronavirus. Op deze site kun je zien welke plekken in Nederland weer even opengaan.

Bekijk ook