Waarschijnlijk 12.000 Oranje-fans bij EK-wedstrijden in Amsterdam

Bij de drie groepswedstrijden van het Nederlands elftal op het EK voetbal, wordt Oranje aangemoedigd door zo'n 12.000 fans! Dat hebben de Nederlandse voetbalbond, de minister en de gemeente Amsterdam afgesproken.

EK voetbal

Het EK wordt deze zomer in twaalf verschillende landen gespeeld. Nederland is daar één van. De Europese voetbalbond heeft daarom bepaald dat Oranje haar eerste drie wedstrijden 'thuis' in Amsterdam speelt.

De wedstrijden worden gespeeld in de Johan Cruijff Arena in Amsterdam. Met 12.000 fans in het stadion wordt ongeveer een kwart van alle stoeltjes gebruikt. Misschien mogen er zelfs meer mensen in het stadion, maar dan moeten er een stuk minder mensen ziek worden door corona.

De kaartjes voor de drie EK-wedstrijden zijn al lange tijd uitverkocht. Omdat maar een deel van de stoeltjes gebruikt wordt, kan niet iedereen met een kaartje het stadion in. Het is nog niet duidelijk wie er wel en niet mag komen.

Coronatest

Het is al wel duidelijk dat supporters een coronatest moeten doen, voordat ze de wedstrijd bezoeken. Alleen met een negatieve test mag je naar binnen.