Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Daan componeert muziekstuk voor beroemd orkest

Een muziekstuk bedenken voor verschillende instrumenten en dat helemaal zelf componeren. Dat is natuurlijk hartstikke moeilijk, maar Daan van 11 kan het.

Speciaal voor de Kindermuziekweek maakte Daan een stuk dat hij opvoert in het Concertgebouw in Amsterdam. Het Leerorkest en muzikanten van het beroemde Nederlands Philharmonisch Orkest voeren het uit.

Ik vind het wel spannend. Ik ben nog nooit in het Concertgebouw geweest, maar het is wel een plek waar ik altijd al wilde spelen of naartoe wilde.

Daan

In de video vertelt Daan meer over zijn muziekstuk. Wil je het concert zien? Vrijdagochtend om 10:30 wordt de Kindermuziekweek officieel geopend met een digitaal concert, met ook Daans optreden. Op DEZE SITE lees je er meer over.

De bedenkers van de Kindermuziekweek willen dat zo veel mogelijk kinderen een instrument moeten leren spelen. Wat vind jij? Is het echt zo belangrijk dat kinderen muziek maken of maakt het je niets uit? Reageer op de stelling!

1214
Iedereen moet een muziekinstrument leren spelen.
Favoriet maken