Ajax maakt blunder en verliest, gaan ze uit de Europa League?

Ajax speelde gisteravond tegen de Italiaanse voetbalclub AS Roma. Het was een spannende wedstrijd, want Ajax stond tijdens de rust met 1-0 voor.

Blunder

Maar daarna maakte keeper Kjell Scherpen van Ajax een blunder. Na een vrije trap stopte hij de bal, maar liet 'm vallen en door zijn vingers glippen. Daardoor rolde de bal de goal in en werd het 1-1.

Het is niet best. Wat moet ik erover zeggen? Het is een fout, zonde.
keeper Kjell Scherpen na de wedstrijd

Ajax kreeg in de hele wedstrijd veel kansen, maar het lukte niet om te scoren. Dat wist de Italiaanse club wel te doen: het werd uiteindelijk 1-2. Na de wedstrijd vertelde Davy Klaassen dat hij erg baalt. "Hoe hebben we dit niet kunnen winnen? We hebben vijf, zes grote kansen gehad!"

Klaassen met handen in het haar: 'Hoe hebben we dit niet kunnen winnen?'

De wedstrijd gisteravond was de kwartfinale van de Europa League, het belangrijkste toernooi voor voetbalclubs uit Europa. Ajax ligt er nog niet uit, volgende week spelen ze weer tegen AS Roma. Ze moeten dan winnen om door te gaan naar de halve finale.

We hebben onnodig verloren. Ik denk toch dat we niet zo veel anders hoeven te doen. Alleen het geluk aan je zijde hebben en zelf geen fouten maken.
trainer Erik ten Hag