Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Oranje-speler Babel wil ook scoren met zijn rapnummers

Ryan Babel is vooral bekend als voetballer van het Nederlands elftal. Maar tegenwoordig wil hij niet alleen scoren op het veld, maar ook met zijn hits. Hij is namelijk bezig met een rapalbum.

Wie is Ryan Babel?

Ryan Babel is 34 jaar. Toen hij 17 jaar was, begon hij bij Ajax. Inmiddels is hij een paar topclubs verder en woont hij in Turkije, waar hij voor de club Galatasaray speelt. Ook voetbalt hij al jaren voor het Nederlands elftal.

Het eerste nummer van zijn album is al te beluisteren. Young Champ heet het:

Ryan Babel - Young Champ

De nummers op het album gaan over zijn eigen leven. Ryan Babel kwam op het idee toen een journalist hem vroeg samen een boek over zijn leven te schrijven.

Ik dacht: 'Het is nog een beetje vroeg om een boek over mezelf te schrijven. Maar dat heeft mij geïnspireerd om een muziekalbum te maken.

Ryan Babel

Babel hoopt dat mensen zijn album leuk vinden. Toch ziet hij zichzelf niet echt als een artiest. Hij zal zijn voetbalcarrière daarom ook niet zo snel inruilen voor een leven als rapper.

Voetballen is altijd mijn jongensdroom geweest. En dat is nog steeds iets wat ik leuk vind om te doen. Rappen is gewoon een hobby.

Ryan Babel