Fabio Jakobsen fietst eerste wedstrijd sinds crash

De Nederlandse wielrenner Fabio Jakobsen heeft weer een wedstrijd gefietst. En dat is voor het eerst sinds zijn crash acht maanden geleden.

Bij de eerste etappe van de Ronde van Turkije eindigde Jakobsen op de 147e plek. Dat is niet hoog, maar het ging dan ook vooral om zijn comeback. Op de site van zijn ploeg laat hij weten dat hij erg blij is:

Het was een heel mooie dag. Ik houd van fietsen en heb het koersen ontzettend gemist.

Fabio Jakobsen

Vorig jarig raakte Jakobsen zwaar gewond. Hij streed tegen Dylan Groenewegen om de winst van de dag. Ze reden allebei zo'n 80 kilometer per uur. Vlak voor de finish week Groenewegen uit, waardoor Jakobsen crashte. We maakten daar deze video over:

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Sommigen dachten dat Jakobsen nooit meer zou kunnen fietsen. Maar hij herstelde en zat na drie maanden alweer op de fiets. Vandaag deed hij dus weer voor het eerst mee aan een wedstrijd.

De eerste etappe van die wedstrijd werd gewonnen door de Nederlander Arvid de Kleijn. Hierna zijn nog zeven etappes in de Ronde van Turkije.

Bekijk ook