Bijna 200 geluksvogels gaan naar Griekenland voor testvakantie

Bijna 200 geluksvogels gaan naar Griekenland voor testvakantie

Lekker aan het zwembad liggen in een zonnig resort in Griekenland. Voor bijna 200 Nederlanders is hun vakantie begonnen. Het gaat op een test om erachter te komen hoe je veilig op vakantie kan in corona-tijd.

Alle reizigers verzamelden zich vanochtend op Schiphol. Veel van hen konden niet wachten om in het vliegtuig te stappen.

Ik kijk er echt naar uit!
een van de vakantiegangers

Meer dan 25.000 mensen hadden zich aangemeld voor de proefvakantie. Maar in het vliegtuig was maar plek voor 189 passagiers. Zij hebben zich van te voren allemaal twee keer laten testen op corona.

Met een mondkapje bij het zwembad

Eenmaal in Griekenland hebben ze acht dagen vakantie in een resort. Daar zijn geen andere gasten en ze mogen er niet weg. Ze kunnen dus niet naar een dorpje in de buurt of naar het strand toe.

Ook moet iedereen 1.5 meter afstand houden en een mondkapje dragen in openbare ruimtes, zoals bij het zwembad of in het restaurant.

Toch corona?

Als iemand op vakantie toch besmet raakt moet die naar een ander hotel, samen met degene met wie die op vakantie is.

Ik heb mijn opblaas-flamingo ingepakt, dus in het ergste geval lig ik de hele week te dobberen in het zwembad met een cocktail in mijn hand.
een van de vakantiegangers

Vlak voordat de vakantiegangers weer naar Nederland komen, worden ze nog een keer getest. Bij thuiskomst moeten ze allemaal in quarantaine.

Heb jij al plannen voor de zomervakantie?

Deze stelling is gesloten