Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Grote zorgen om corona-situatie in Brazilië

Er zijn grote corona-problemen in Brazilië. Het aantal besmettingen en doden blijft maar stijgen. Iedere dag komen er zoveel zieke mensen bij dat ziekenhuizen het niet meer aankunnen. Leiders en wetenschappers uit de hele wereld maken zich er zorgen over.

Medicijnen

Al maanden zitten de Braziliaanse ziekenhuizen bomvol corona-patiënten en is er te weinig ziekenhuispersoneel om goed voor iedereen te zorgen. Belangrijke medicijnen die nodig zijn om mensen te behandelen, raken op.

Ik heb dit nog nooit meegemaakt in de 20 jaar dat ik dit werk doe. We hebben geen medicijnen om mensen te verdoven.

Braziliaanse arts

Volgens veel inwoners komt het door president Bolsonaro. Hij zou het virus niet serieus nemen. Hij is tegen lockdowns, omdat hij die slecht vindt voor de economie.

Brazilië ligt in Zuid-Amerika. Het land heeft na de Verenigde Staten het hoogste aantal corona-doden ter wereld. Zo'n 365.000 mensen zijn aan het virus overleden. En iedere week komen daar ruim 20.000 mensen bij.

Wetenschappers uit de hele wereld maken zich zorgen dat het corona-virus vanuit Brazilië naar veel andere landen in de wereld gaat. Daarom willen sommige landen geen vliegtuigen uit het land ontvangen. Ook vanuit Nederland zijn er nu veel minder vluchten van en naar Brazilië.

Bekijk ook