Marianne Vos wint belangrijke wielerwedstrijd

Nederlands succes in de Amstel Gold Race. Dat is een belangrijke wielrenwedstrijd die in provincie Limburg wordt gereden. Marianne Vos won de wedstrijd na een spannende sprint.

Twee kilometer voor de finish gingen twee andere renners, een Italiaanse en een Poolse er vandoor. Maar enkele honderden meters voor het eind werden ze ingehaald door een groepje met daarin meerdere Nederlandse renners. In de massasprint was Vos dus de snelste. En daar was ze heel blij mee.

De Amstel Gold Race heeft natuurlijk naam en faam. Natuurlijk wil je die graag een keer winnen. Dat ik hem nu gewonnen heb, dat is wel heel gaaf.

Marianne Vos

Ook andere Nederlandse renners reden een sterke wedstrijd. Sterker nog, uiteindelijk stonden er alleen maar Nederlanders op het podium. Demi Vollering eindigde als tweede en Annemiek van Vleuten werd derde.

Benieuwd naar de wedstrijd? Hieronder zie je de beelden van de laatste kilometers.

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Ook de mannenwedstrijd eindigde in een sprint. Daarin leken de Belg Wout van Aert en de Brit Tom Pidcock precies tegelijk over de streep te komen. Maar na het bestuderen van de beelden werd Van Aert aangewezen als winnaar.

NOS

Bekijk ook