Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Miljoenen zelftests voor meesters, juffen en leerlingen

Vanaf vandaag kan je juf of meester makkelijk een sneltest krijgen. De regering heeft 14 miljoen tests voor scholen gekocht. Daarmee kunnen juffen en meesters checken of ze corona hebben.

Met de sneltests hoopt de regering dat besmettingen sneller worden opgespoord. Dan kan er voorkomen worden dat hele klassen naar huis worden gestuurd, of dat veel mensen op school ziek worden.

Het testen is niet verplicht en is vooral bedoeld voor leraren. Kinderen die zich willen laten testen, moeten dat nog steeds doen bij de teststraten van de GGD.

Op middelbare scholen mogen sommige leerlingen wel een sneltest doen, bijvoorbeeld als ze contact hebben gehad met een besmet persoon. Zou zoiets ook moeten voor de basisschool of is dat niet nodig? Reageer op de stelling:

1275
Er moeten ook corona-sneltests komen voor basisschoolleerlingen.
Eens29.6%
Oneens70.4%

Je kunt niet meer reageren

Favoriet maken

We zien dat veel volwassenen op deze stelling stemmen en proberen te reageren. Daardoor is de uitslag in de loop van de dag veranderd. In de ochtend was het merendeel van de stemmers het eens met de stelling.

De reactiemogelijkheid van het Jeugdjournaal is bedoeld voor kinderen. Reacties van mensen die daar geen rekening mee houden, worden niet toegelaten.