Super League gaat waarschijnlijk niet door

Super League gaat waarschijnlijk niet door

De Super League gaat waarschijnlijk niet door. Bekende Engelse voetbalclubs zoals Manchester City en Liverpool besloten gisteren al dat ze niet meer mee willen doen. De bedenker van de Super League denkt nu dat het helemaal niet meer gaat gebeuren.

De Super League moest een nieuwe competitie worden waarin alleen de beste clubs van Europa mee mochten doen. 12 clubs uit drie verschillende landen zouden meedoen. AC Milan, Arsenal, Atlético Madrid, Chelsea, FC Barcelona, Internazionale, Juventus, Liverpool, Manchester City, Manchester United, Real Madrid en Tottenham Hotspur. De clubs zouden dan niet meer uitkomen in de Champions League.

Kritiek

Grote voetbalbonden reageerden woedend op het plan. Volgens hen hebben kleinere clubs zo geen kans meer om op het hoogste niveau te spelen. Dat vinden ze oneerlijk.

Ook veel voetbalfans vinden de Super League geen goed idee. Zij zeggen dat de clubs dit alleen maar doen om meer geld te verdienen. Sommige fans van Liverpool en Chelsea protesteerden bij de stadions.

Supporters van Chelsea protesteren tegen de Super League

Door alle kritiek hebben de Engelse clubs besloten om eruit te stappen. Sommige Italiaanse clubs denken daar ook over na.

Eerder deze week maakten we een video over de Super League. Daarin leggen we uit waarom mensen er zo boos over zijn.

De Super League: Waarom zijn mensen er zo boos over?