Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Recordaantal besmettingen in India: 'Iedereen kent wel iemand met corona'

In India is het aantal corona-besmettingen in korte tijd enorm toegenomen. En dat zorgt voor grote problemen. De ziekenhuizen zijn overvol en er zijn veel te weinig medicijnen. De afgelopen 24 uur kwamen er 300.000 besmettingen bij. Dat waren er nog nooit eerder zoveel in het land.

Grote festivals

Dat komt vooral doordat mensen in India na de eerste coronagolf snel het oude leven weer oppakten. Mensen dachten dat ze van corona af waren.

En werden grote festivals gehouden, en in het ziekenhuis werden bedden weggehaald. Alsof het virus niet meer bestond.

correspondent Aletta werkt voor het Jeugdjournaal in India

Ondertussen zijn er ook nieuwe varianten van het virus ontstaan. Veel plekken waar mensen zich op corona kunnen laten testen zijn helemaal vol. En daardoor laten ze zich niet testen, terwijl ze wel klachten hebben. Deskundigen denken daarom dat het echte aantal besmettingen nog veel hoger ligt.

Lockdowns

Er is veel kritiek op de regering. Veel mensen zijn bang dat corona-patiënten niet de zorg krijgen die ze nodig hebben. Sinds deze week zijn er weer lockdowns in het hele land.

Bekijk ook