Niels en Jasper zorgen voor hun zieke moeder

Niels en Jasper zorgen voor hun zieke moeder

Niels en Jasper zorgen al bijna hun hele leven voor hun zieke moeder. Zij heeft een zeldzame ziekte waardoor ze veel pijn heeft en snel moe is. Om haar te helpen doen de broers vaak klusjes in huis.

Jonge mantelzorgers

De broers worden jonge mantelzorgers genoemd. Dat betekent dat ze opgroeien met iemand in het gezin die hulp nodig heeft. Ongeveer 1 op de 4 kinderen in Nederland is jonge mantelzorger, bijvoorbeeld voor een ouder of broer of zus. Niels en Jasper dus voor hun moeder.

Mijn moeder zit meestal in een rolstoel. Ze kan niet heel lang staan zonder iets waar ze zich aan vast kan houden. En ze slaapt 's middags ook omdat ze anders 's avonds geen energie heeft.
Niels

Normaal worden voor jonge mantelzorgers af en toe leuke dingen georganiseerd. Bijvoorbeeld met z'n allen een dagje naar een pretpark. Maar door corona kunnen dit soort activiteiten niet doorgaan.

Extra zwaar

Volgens MantelzorgNL, de organisatie voor mantelzorgers, is dat erg jammer, omdat het voor veel jonge mantelzorgers deze tijd juist extra zwaar is. Ze zijn meer thuis en helpen dan vaak meer mee. Om de jongens en andere kinderen in Purmerend te bedanken mochten ze vandaag een gratis frietje komen halen bij een snackbar.

Dit is heel fijn, het laat ook weer zien dat ze ons niet vergeten. Dat wij ook zorgen hebben enzo.
Niels