Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Zo vierde de koning zijn verjaardag

Koning Willem-Alexander viert elk jaar zijn verjaardag in een andere stad. Deze keer was het de beurt aan Eindhoven.

Samen met koningin Maxima en de prinsessen leerde hij de stad kennen op een afgeschermde plek, zodat er geen publiek op af zou komen.

Racen

Toch was er genoeg te beleven. De koninklijke familie deed mee aan een uitgebreid virtueel programma met daarin een quiz, lekker eten en zelfs een race-spelletje. Hoe dat precies ging, zie je in de video bovenaan.

Dit was een Koningsdag om nooit te vergeten, en nooit te herhalen.

Koning Willem-Alexander

Net als vorig jaar golden de corona-regels tijdens Koningsdag. Dat betekende dat je afstand moest houden, handen moest wassen en dat je met weinig mensen samen mocht komen. Wat vind jij: is Koningsdag alleen leuk met veel mensen of is het prima om het met een klein groepje te vieren?

541
Koningsdag is alleen leuk als je het met veel mensen kunt vieren.
Eens54.7%
Oneens45.3%

Je kunt niet meer reageren

Favoriet maken

Heb jij iets leuks gedaan met Koningsdag? Bijvoorbeeld spelletjes spelen, muziek maken of gewoon lekker tompoezen eten? Maak er een foto van en stuur die naar jeugdjournaal@nos.nl Wie weet zie jij jezelf dan terug in de uitzending!